Har vi ett behov av begränsningar?

När jag gick till jobbet i morse lyssnade jag i min iPod på en podcast av Spanarna i P1, från i fredags 13/1. Här pratade Helena von Zweigbergk om vårt nya behov av begränsningar och såg bl a trängselskatten som ett uttryck på detta. Hon pratade i ärlighetens namn mest om begränsningar för barn, när det gäller vår mat etc. Det är helt enkelt modernt att vilja ha begränsningar i en tid när allt varit gränslöst och för mycket.

När jag söker på ”behov av begränsningar” får jag mest upp länkar till två sorters sidor: religiösa och juridiska. Är detta de enda två samhällssektorer där sådana behov finns? Det finns ju en sorts begränsningar som vi sätter för att utan dessa skulle alla få det sämre. Exempel på sådana begränsningar är t ex hastighetsbegränsningar, utsläppstak etc. Är inte trängselskatten samma typ av begränsning?

PS. I min iPod lyssnar jag annars mycket på Gessles nya popprojekt: Son of a plumber. Lysande pop, med mängder av intelligenta stölder från Beatles, Tages, Cat Stevens, Donovan, Tremeloes och en massa andra influenser som far igenom mitt huvud när jag lyssnar. Kostar 90:- för 25 låtar på iTunes. DS

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.