Ingen obligatorisk plan för hållbara transporter i staden

EU-kommissionen har under 2005 tagit fram ett förslag om att alla städer med mer än 100.000 invånare obligatoriskt skulle ta fram en plan för hållbara transporter i staden; SUTP (Sustainable Urban Transport Plan).

Nu i dagarna kom beskedet att det inte blir något obligatorium. Det blev en tummetott! Istället skall kommissionen ta fram guider, best practice och en webb-plats som hjälper städerna med detta. Puh! Vi löser inte alla världens problem med nya sammanställningar av goda exempel.

Är i Umeå för att föreläsa om hur de kan arbeta med SUTP, eller som vi kallar det, en hållbar transportstrategi. Får se hur de ser på detta. Umeå är ju en av de svenska städer som har olaglig luft. En SUTP skulle kunna betyda mycket.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.