Lång dags färd mot natt

Andra dagen på Transportforum i Linköping. Tycks som alla våra föredrag gick bra. Alla föredragen finns i kortversioner på:

http://www.trivector.se/nyheter/pdf/trnytt_06_nr1.pdf

Satt själv mest på diskussionen om TRAST, handboken för planering av trafik i städer, eftersom jag skulle delta i slutdiskussionen. Trots att TRAST är framtagen för att sammanföra stadsplanering och trafikplanering så tycks det gå en skiljelinje mellan trafikplanerarna och stadsplanerarna. De senare anser att de förra vill analysera för mycket, och plocka ner problemet i bitar så att man missar helheten.

Personligen tror jag att man måste plocka ner problemen i bitar för att kunna förstå och analysera dem, och det gäller även stadsplanering. Sen måste man dock sammanfoga bitarna igen på ett sätt så att helheten blir mer än summan av delarna.

God natt.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.