Vanans makt – och krönikan är klar

Läste i dagens Sydsvenskan att man vill bygga ett 18 våningar högt ”Innovationernas hus” vid ”infarten till Ideon”, Lunds forskningsby. Bra förslag, och precis den typen av initiativ som Lund behöver. Men det blir säkert liv om Lunds skyline. Huset kommer ju att synas, eftersom det ligger högt. Hela Ideonområdet är idag ett spretigt sammelsurium av hjärnlador och rymdhus. Kanske kan det nya, för Lund lagom höga, höghuset bli en samlande punkt.

Dock tycker jag att det hade varit ännu bättre om huset legat, eller åtminstone varit orienterat, mer mot Lundalänken, ett av Sveriges mest avancerade kollektivtrafikstråk – som spårväg fast med buss. Visst, det är inte så långt dit, men det är typiskt att man vill förbättra Ideons entré, och då är det automatiskt bilentrén, dvs där det är bilkö varje morgon man tänker på. Morgondagens entré till Ideon är väl med den framtida snabbspårvägen på Lundalänken?

Kanske kan man åtminstone planera så att huset får en tydlig orientering även mot Lundalänken?

Och så är krönikan om trafikåret 2005 klar – läs den på:

http://www.trivector.se/pdf/kronika_05.pdf

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.