Det finns en brist på stad

Bygg en stad på Årstafältet” i Stockholm säger Stockholms handelskammare. Man har låtit arkitekten Jerker Söderlind, rita en ny stad på Årstafältet.

”Det finns brist på innerstad” säger Jerker – och visst är det så. Våra innerstäder är ofta så attraktiva att många vill bo och vara där, och efterfrågan överstiger ibland utbudet. Och att bygga städer istället för funktionsuppdelade bostads-, arbets- och fritidsområden kan om det görs bra hjälpa en del. I USA kallar man det för New Urbanism, i Sverige handlar det om att bygga sådant som vi redan är bra på.

Och i detta fall tycks det faktiskt finns möjligheter att öka utbudet av stad. Kul att Stockholms handelskammare ställer sig bakom detta.

Synd att de inte ser att det är samma fenomen, den stora efterfrågan på stad, som är orsaken till trängseln i trafiken. Men att när det inte är möjligt att öka utbudet, eftersom nya vägar genererar ny trafik, och dessutom inte alltid får plats, så är marknadsekonomi bättre än kö.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.