Det man inte mäter kan man inte förändra…

Idag satt jag i en paneldiskussion på ett seminarium på Roskilde universitet. Det handlade om indikatorer för transporter och miljö – och speciellt det indikatorsystem TERM (Transport and Environment Reporting Mechanism) som EU:s miljöbyrå EEA utvecklat. Varje år redovisar EEA 24 olika indikatorer som visar hur läget är när det gäller transporter och miljö.

Om ett par veckor kommer årets upplaga. Och redan nu kan meddelas att det är som vanligt – transporterna ökar och det gör miljöeffekterna också. Och icke publicerade siffror, som inte kommer med, visar att transporterna det senast redovisade året 2004 ökat betydligt mer än tillväxten – dvs raka motsatsen till det man brukar kalla decoupling.

Att mäta är ju bra – men det vill också till att någon använder mätningarna till att agera….

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.