Florida i Stockholm

Städer och regioner som satsar på människorna istället för på näringslivet är de som blir mest framgångsrika. Dvs om man skapar en attraktiv stad, så vill människorna bo där. Och om människorna vill bo där så kommer företagen att vilja etablera sig där. Och på så sätt kommer staden in i den goda spiralen.

Den som säger det här är Richard Florida, professor och ekonom som skrivit bestsellern ”Rise of the creative class”. För den som vill läsa en kort svensk sammanfattning har Vägverket låtit göra en sådan i samband med sitt TRAST-arbete.

Richard Florida är för närvarande en av världens mera välbetalda föreläsare. Och nu kommer han till Sverige för att föreläsa. Den 9:e mars i Blå Hallen hålls seminariet ”Den kreativa klassen, tillväxten och Sveriges roll i en ny global ordning”. Förutom Richard Florida medverkar Leif Pagrotsky, Lars Leijonborg, Annika Billström m fl. Men det är Florida som gör att jag åker dit.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.