Godmorgon Volvo

SAAB visar en hybrid på Stockholms bilsalong. Visserligen bara som konceptbil, men ändå. En ovanligt intressant hybrid som går på el och etanol (E100). Vilket betyder att den inte genererar några koldioxidutsläpp överhuvudtaget. Kanske blir det denna framåtanda och nytänkande som kan rädda varumärket SAAB?

Vad gör Volvo? Jo Volvo lanserar en ny S80 med motorer som ”V8 och 315 hästkrafter”. Och meddelar kort därefter att den nya S80 inte kommer att släppas i någon biogasvariant.

Volvo som äger ordet ”säkerhet” skulle om man velat kunnat utvidga detta till ”hållbarhet”. Men miljö har aldrig varit nån stor sak för Volvo. Man vaknade sent när det gäller miljöbilar överhuvudtaget. Och man lyckas inte kittla marknaden med någon hybrid, trots att ägaren Ford har aft en sådan drivlina länge.

Så när regeringen i sin proposition vill satsa på ”den gröna bilen 2” så behöver nog Volvo all hjälp de kan få. Men inte skall väl vi skattebetalare behöva betala för detta? Marknaden finns ju – om man bara har något att presentera för den!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.