Staden – vårt vardagsrum?

I min hemstad Lund finns många traditioner. En av dem är att att Stadsparken varje valborgsmässoafton används för picknick av ungdomar 15 år och uppåt. Så långt allt väl.

Men under senare år har detta medfört att Stadsparken efter detta sjöslag ser ut som som en soptipp. Trots att kommunen sätter ut containers för att slänga skräpet i så bryr sig ingen. I fjol plockade kommunens tjänstemän upp 80 kubikmeter! skräp den 1 maj. Till en kostnad av 300.000 kr.

I år storsatsar man och har byggt stora burar för att skydda rosorna (sic!). Vidare har markentreprenads personalstyrka på plats fördubblats till 25 personer, och dessutom ställer föreningar upp med ytterligare 25 frivilliga.

”Varje förening och entreprenör får i år ansvar för sin del av Stadsparken. Redan under pågående eftermiddagsfirande ska städningen pågå – diskret men mitt i festen. Allt ska vara klart tills det traditionella firandet börjar vid 20-tiden. ” – skriver Sydsvenskan.

Men vad f-n? Varför skall överhuvudtaget någon plocka upp efter andra – och ”diskret”? Jag tycker man skulle satsa pengarna på 50 poliser i stället som lär ungdomarna att man inte skräpar ner i sitt vardagsrum. Detta är ju bara glyttigt!

(Visst låter jag som en gammal gnällig gubbe – men det är helt ok för mig. Den som sett hur stadsparken brukar se ut skulle hålla med).

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.