Sverige – hållbarast av alla…

Idag har vi haft första dagen på en kickoff för TransportMistra – det stora forskningsprojekt som som MISTRA – Stiftelsen för miljöstrategisk forskning satsar en rejäl summa pengar i de närmaste 3 plus 4 åren. Trivector är programvärd för hela programmet och vi deltar också i delprogrammet IMPACT – som handlar om hur man implementerar hållbara transportlösningar.

Vid middagen berättade min bordsgranne, Olle Hagman – antropolog från Göteborgs Universitet – en historia från när han var på en konferens med bilindustrin i Florens. En svensk departementstjänsteman hade hållit ett av inledningsföredragen och berättat hur lyckosamma vi i Sverige varit i att skapa hållbara transporter. Nästa inledningstalare var borgmästaren i Florens som sade: ”mycket intressant att höra hur ni i Sverige lyckas lösa dessa problem – problem som ni inte varit i närheten av….”

Visst är det så att våra referensramar är olika.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.