Groningen och Lund – lika som bär?

Föredragen gick bra. Jag fick prata med holländska transportminstern, och blev inbjuden till Japan för att prata. Allt väl. Alla är spända på hur det går i Stockholm med trängselavgifterna – även den holländska trafikministern.

Har just cyklat från restaurangen där vi åt konferensmiddag. Groningen är en fantastisk cykelstad, till och med bättre än Lund – men tala inte om det för någon.

Idag har jag lärt mig att Vilnius har gått från 150 bilar/invånare 1990 till 450 bilar per invånare 2006. Sverige har 452.

Har också lärt mig att i Groningen har IKEA tvingats att lokalisera sig alldeles i kanten av stadskärnan och inte utanför staden. Groningen vill vara kompakt. Efter 3 år fick man bygga ut eftersom det gick så bra när man kunde kombinera besöket stadskärnan med besök på IKEA.

I morgon fredag 12 maj kommer det att annonseras att Lund kommer att vara värd för ECOMM 2007. Dvs europas årliga konferens om Mobility Management – dvs konsten att påverka resan innan den startar. Välkommen dit 9-11 maj 2007.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.