Pekingeffekten

Idag har den analysgrupp jag sitter med i lämnat vår rapport för vad som hänt i trängselskatteförsöket under april. Och resultatet är att trafiken fortfarande är 22 % lägre än under april 2005, men att trängseln ökat de senaste veckorna, trots att man knappt ökat trafiken alls. Å andra sidan ökar trafiken likadant varje år när vädret blir bättre – vi kan tala om ett vårsprång.

En del av ökningen i trängsel kan vi kalla Pekingeffekten. Dvs att fotgängare och cyklister plötsligt börjar röra sig ute när det blir varm och tar upp plats i trafikrummet. Och om man redan har ganska mycket trafik kan detta räcka för att ge trängsel.

Sitter på ett hotell i Groningen i Holland. Nu skall jag gå igenom mitt föredrag som jag skall hålla som inledningstalare på ECOMM 2006 i morgon förmiddag. Det handlar om trängselskatteförsöket. Önska mig lycka till.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.