Välundersökt till tusen

Har tillbringat en stor del av den förlängda helgen med att läsa in mig på de mer än 20 rapporter som utvärderar trängselskatten. Och detta måste vara det mest välundersökta trafikprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Eller vad sägs om rapporter som beskriver:

Regionalekonomi, samhällsekonomi, biltrafik, kollektivtrafik, resvaneundersökning, resor till arbetsplatser, handel, stadsmiljö, attityder, företagens inställning, buller, luftkvalitet, renhållning, distributionstrafik, hantverksföretag, trafikskolor, taxi, bud, färdtjänst, trafiksäkerhet, parkering, cykel, barn och ungdomars idrottsresor.

Nästan allt tycks positivt och bättre än väntat. Men slutsatserna kommer den 21:e juni i expertgruppens sammanfattning. Vi skall ha några möten denna och nästa vecka – och sen kan jag skriva om det på bloggen.

Och så har Billy Preston avlidit. Preston kallades för ”den femte beatlen” (fast det gjorde ju Pete Best, Stu Sutcliff, George Martin och Yoko Ono också…). Han spelade elpiano och orgel på bl a Let it be.
Preston har spelat med massor av giganter: Stones, Ray Charles, Red Hot Chilli Peppers, Dylan, Aretha Franklin etc.

Den senaste gången jag minns Preston var vid hyllningskonserten till George Harrisson ”Concert for George”, då han spelade orgel och elpiano, och också sjöng Harrison-låtarna ”My sweet Lord” och ”Is´nt it a pity”. På den den sistnämnda gör han ett mycket snyggt orgelsolo. Både CD:n och DVD:n från ”Concert for George” är kanon. Billy Preston blev 59 år.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.