Vem kör för fort i ditt bostadsområde?

I torsdags var jag i Blekinge, i ett bostadsområde som heter Skärva by. Det ligger nära Skärva Herrgård, som byggdes av af Chapman på 1700-talet. Ett fantastiskt ställe värt en utflykt i sommar. Ligger strax väster om Karlskrona.

Att vårda en 1700-talsherrgård kostar massor av pengar. Och ägarna är mycket uppfinningsrika: konserter, riddarspel, trädgårdsmästarutbildning, kafé och så att sälja av delar av den ljuvliga naturen runt omkring. I en del av denna fantastiska natur ligger Skärva by. Ett 50-tal friliggande hus och några hus med bostadsrätter, vackert inlagt i den blekingska skogen – allt byggt de senste två åren.

Jag var ditkallad som expert för att komma med idéer på att lösa trafikproblem som uppkommit i detta lilla fina område. Områdets utvecklare hade klokt lyckats planera in ett dagis i området, för att skapa lite liv och rörelse. Och eftersom en stor del av barnen kommer från andra områden än Skärva by, blir det naturligtvis en del trafik av detta. Och vidare fanns en del andra entréeproblem. Och så det klassiska: ”Nån kör för fort på våra bostadsgator!”.

På samrådsmötet vi hade med de boende kunde jag inte låta bli att säga som det är: De som kör för fort är ni!

Visst, det finns hantverkare etc, men de flesta av bilrörelserna i ett område som detta utgörs av de boendes egna bilförflyttningar. Vem kör för fort i ditt bostadsområde?

PS I lördags fyllde Paul McCartney 64 år. Och han har inte ens tappat sitt hår som han skrev om på 60-talet. Jag har skrivit om det tidigare. Hans senaste skiva är en av de bästa han gjort på många år: Chaos and creation in the backyard. Köp den, 90 kr på ITunes. DS

Länkar: Skärva herrgård
Artikel om Skärva by

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.