Fotbollsplaner, kollektivtrafik och motorbåtar…

Sydsvenskan skrev igår om att varje år så försvinner cirka 300 fotbollsplaner åkermark i Skåne på grund av att villamattorna fortsätter att breda ut sig. Alltså får vi mer och mer sprawl även i Sverige.

Idag medddelar regeringskansliet att man kommer att som en följd av den transportpolitiska propositionen att man kommer att ge Banverket och Vägverket i uppdrag att ta fram en plan för ett nationellt handlingsprogram för kollektivtrafikens långsiktiga utveckling.

Att skapa en bra kollektivtrafik i gles bebyggelse blir inte lätt….

Sitter i skuggan och skriver detta efter att ha varit ute med den nya motorbåten och försökt lära oss att lägga till på ett snyggt sätt… Och att försöka köra bränsle-ekonomiskt. Det handlar precis som med bil om att inte köra allt för fort…

Länkar:

Sydsvenskans artikel
Regeringens uppdrag

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.