Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll

Richard Branson, ägare av Virgin, som både är skivbolag, flygbolag och tågbolag (säkert en del annat också) har beslutat skänka 22 miljarder till klimatforskning. Hela överskottet från Virgins resebolag, som Virgin Atlantic och Virgin Trains, ska under de kommande tio åren gå till klimatforskning. Totalt rör det sig om 3 miljarder dollar, motsvarande ca 22 miljarder kronor. Ett schysst sätt att betala utsläppsrätter för flyget!

Sir Richard Branson sällar sig nu till raden av mycket förmögna personer som satsar stora pengar för en bättre värld. Tidigare har jag skrivit om Bill Gates och Johan Eliasch (ägare till sportföretaget Head).

Branson har i en intervju sagt: ”Med extrem förmögenhet följer extremt ansvar”. Eller som Pippi sa: ”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll”.

Visst, när 50 av världens 100 största ekonomiska enheter (länder inberäknat) är företag så är det viktigt!

Dessutom: Idag är den den europeiska bilfria dagen. Ungefär 800 länder i europa genomför olika manifestationer för att visa vad en bilfri stad kan innebära. I Sverige tycks intresset ha minskat något, eller skall man kanske se det som om denna typ av åtgärder har mainstreamats. I varje fall så har organisationen Bilfront gått ut med ett extremtöntigt pressmeddelande. Så fånigt att vi inte berör det här.

Länk: I staden utan min bil Europa

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.