Ett hållbart val?

Valet är över och vi har fått en ny regering. Ur hållbarhetssynvinkel tycker jag det finns tre frågor att ställa:

1) Miljö: Alliansen har ju inte precis rosat marknaden med sin miljöpolitik. Inte förrän de sista veckorna på valrörelsen kändes det som om man började upptäcka att miljön faktiskt är en viktig fråga. Nu är det upp till bevis. Miljöproblemen finns kvar även idag och väntar inte på lösning.

Ett första sätt att visa att man förstår frågan är ju att omedelbart fatta beslut om att starta trängselavgifterna i Stockholm. Ja-majoriteten i Stockholms stad (54% ja mot 47% nej) får ju inte bättre miljö och mindre trängsel av att de 14 kranskommunerna sade nej. Och i riksdagen, som ju skall avgöra frågan, borde det finnas en majoritet för JA. (S+V+Mp+C+borgerligt ja).

2) Socialt: Illa att Sverigedemokraterna lyckas få så många mandat i kommunerna. I Landskrona är det över 20% som röstat på detta rasistparti. Här kommer att krävas stora ansträngningar för att på olika sätt ta hand om det sociala missnöje som detta pekar på. Det blir att stort tungt arbete med integration osv.

3) Ekonomi: Har Göran Persson hemorrojder? I intervjun på valvakan satte ha sig på en kudde, som alla såg. Kan han i så fall sköta skogen på godset, och leverera skogsråvara till etanol?

Skämt å sido så var det snyggt av president Persson att faktiskt avgå. Och bryta den stolta svenska traditionen som politiker, företagsledare och andra beslutsfattare har att aldrig avgå, utan alltid skylla på andra.

Länkar:

Om trängselvalet i DN

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.