Har året 15 månader?

Idag presenterade WWF sin rapport ”Living Planet”. Där har man mätt det ekologiska fotavtrycket (biologiskt produktiv yta som krävs för att förse oss med resurser och ta hand om avfallet) för olika länder. Den genomsnittliga tillgången, ”fotavtrycket”, är 1,8 hektar per person om vi inte ska tära på jordens resurser.

Men jordens befolkning lever som om vi hade 2,2 hektar per person, eller 15 månader om året. USA ligger högst med 10 hektar per person och år, och Sverige ligger på 6 hektar.

När förstår våra ledare att detta inte är hållbart?

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: skomakare

Länk:

Living Planet

Dela med dina vänner:


Submit
3 kommentarer
 1. Joel Edding
  Joel Edding says:

  En riktigt skrämmande utveckling men denna gång är faktiskt inte USA värst. På den föga hedervärda första platsen finner man invånarna i Förenade Arbabemiraten som lever efter knappa 12 hektar per person.

  Svara
 2. Joel Edding
  Joel Edding says:

  Sett ur global miljöpåverkan, absolut! Däremot en påminnelse om att det finns länder som tagit efter och gått om västvärlden.

  Förenade Arabemiraten använder bla sina oljepengar till att bygga stora konstgjorda öar för en ökande turism. Klart tveksamt om anläggandet av dessa öar är särskilt miljövänligt och frågan är också om turisterna kommer fortsätta komma när flygpriserna pressas upp av stigande oljepriser. Knappast långsiktigt hållbart vare sig för miljön eller för nationen!

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.