Lagstifta om utsläppen av koldioxid nu!

1996 lovade den europeiska bilindustrin (EAMA, European Automobile Manufaturers Association) att frivilligt minska utsläppen av koldioxid för nya bilar så att den 2008 bara skulle vara 140 g/km i snitt. Nu visar en ny utredning att det inte lyckas. Undersökningen som visar bilindustrins brutna löfte har gjorts av det brittiska miljöinstitutet IEEP (Institute for European Environmental Policy) på uppdrag av miljönätverket T&E (European federation for Transport and Environment).

Bilden visar hur de olika biltillverkarna lyckats i % av målet. Klickar du på bilden blir den läsbar. Fiat har hittills lyckats bäst, följt av Citroen, Renault, Ford och Peugeot. Volvo ligger risigt till och det kommer naturligtvis inte bli bättre av beslutet att lägga ner biogasbilarna.

Tydligt är att biltillverkarna inte klarar detta på frivillig väg. Lagstifta om koldioxidutsläppen nu!

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: lobbyist

Länk: Rapporten

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.