Mångfaldsregering och hållbarhet

Så har vi fått en ny regering. Och visst var kanske den största överraskningen att Bildt blev utrikesminister. Men vem kunde ana att vi skulle få en sån mångfaldsregering: en partnerregistrerad bög som miljöminister, en svart invandrarkvinna som integrationsminister och en finansminister med hårpiska och ring i örat. Det hade aldrig president Persson.

Läser man regeringsförklaringen så finns det ett hyggligt avsnitt om miljö. Om man skulle mena allvar med allt som står där skulle man kunna vara lugn. Det finns till och med en mening om decoupling (som man på EU-nivå verkar ha lämnat). Men som alla vet så brukar det oftast mest handla om fina ord. Men det återstår att se. Låt oss återkomma.

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: klimatminister

Regeringsförklaringen

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.