Volvo rena öknen – svart torsdag

I Dagens Eko idag presenteras nya forskningsrön som säger att den globala uppvärmningen gör att 1/3 av jordens yta riskerar att vara öken om 90 år. Detta kommer att betyda att 100-tals miljoner människor måste flytta, med de påfrestningar detta innebär.

Idag presenterar Volvo sitt beslut att lägga ner gasbilarna. De är inte lönsamma. Volvos flaggskepp inom miljöbilsområdet, som man jobbat med sen 1995, läggs alltså ner. Körd på biogas är det den renaste bil du kan köpa. Det innebär förmodligen slutet för gasdrivna bilar i Sverige. Och det värsta av allt är att man inte en preseneterar något alternativ, typ ”nya V70 kommer som flexifuel”.

Det är ett stort misslyckande för hela miljöbilsbranschen att Volvo fattar detta beslut. Det är också ett stort misslyckande för hela Volvos miljöprofil (som aldrig varit särskilt stark… man äger ju ”säkerhet” gudbevars) .

Det är dags även för företag som Volvo/Ford att vakna ur Törnrosasömnen och vara med och TA ANSVAR för hållbarheten. FRåga CSR-chefen om det finns nån. Vi behöver åtgärder inom miljöområdet NU. Inte om 10 år när Fords nya hybridcentrum i Göteborg hunnit ikapp Toyota.

Och jag som skall debattera dystopi med Carl Johan de Geer i kväll. Vem behöver dystopier med dessa nyheter?

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: gaskramare

Ökenutbredning i SR
Volvo i DN

Dela med dina vänner:


Submit
1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.