Miljö är inte alltid så enkelt.

Vi håller på med en takrenovering hemma. Alltså behövde vi köra iväg en massa skräp till återvinningscentralen i går lördag. Alltså hyrde vi ett släp och lastade det fullt med plåt och annan bråte, och så körde vi iväg.

När vi kom nästan ända fram till återvinningscentralen visade det sig att det var en jättelång lö med bilar in till centralen. Lund lär vara bäst i landet på återvinning och det märks. När vi kom var det kanske 30 bilar före oss. När vi åkte därifrån var det säker 60 bilar.

Vi räknade på detta en gång när vi tog fram Lunds första plan för ett hållbart transportsystem, LundaMaTs. Och de bilar med lundabor som anstränger sig för att sortera och återvinna, genererar många många, många tusen mil årligen, med åtföljande koldioxidutsläpp. Som sagt – att vara miljövänlig är inte alltid enkelt…. Kanske kunde en ambularande sopbil kunna plocka bort en del? Men vårt byggskräp hade de ju inte kunna ta.

Och nye miljöministern Andreas Carlgren föreslår trängselavgifter i Malmö. Klok man. Inom 5-10 år finns, tro mej.

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: återvinningskonsult

Länk:
Om trängselavgifter i Malmö

1 kommentar
  1. Joel Edding
    Joel Edding says:

    Stockholms stad har infört mobila återvinningscentraler för miljöfarligt avfall. Några gånger per år kommer en lastbil till respektive bostadsområde och hämtar samtliga miljöfarliga fraktioner. Strålande!

    Nästa steg borde vara att även grovsopor hämtas.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.