En födelsedag på autobahn

Idag var en dag på autobahn. Vi hade faktiskt tur, bar väder och ingen stau någonstans. Det tror jag inte jag varit med på under senare år någon gång. Men min bild är att hastigheterna ökar år från år. Trots att vi körde kanske 130-140 km/h så blir vi omkörda av en stor mängd bilar i kanske 150-180 km/h.

Och i detta land vill Angela Merkel inte sätta någon hastighetsgräns. Jag är övertygad att en sådan skulle ge betydande vinster i trafiksäkerhet, som sen skulle minska samhällets kostnader för sjukvård och produktionsbortfall (jo det är så man värderar trafiksäkerheten…).

Inte förrän vi kom ca 5 mil från Puttgarden började det regna underkylt regn. Och detta fortsatte ända till vi var hemma i Lund. Sonen, som fyller år idag, tyckte kanske inte att födelsedagsfirandet var det roligaste.

Och så ser jag att Göran Tegner skrivit en trevlig kommentar om spårtaxi på blogginlägget från i förrgår. Vi kan nog blir överens om det mesta tror jag, utan kanske svårigheten att få in systemet i befintlig miljö.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.