Open Skies – hur tänker de?

Open skies är ett nytt flygavtal mellan EU och USA. Avtalet innebär att flygbolagen kan välja fritt vilka flygplatser de vill flyga till och från. Avtalet tillåter flygbolagen att flyga till och från vilken flygplats som helst i EU:s 27 medlemsländer och i USA. EU anser att en avreglerad flygmarknad kommer att stimulera konkurrensen, öka antalet flygningar över Atlanten, minska biljettpriserna och skapa nya jobb. Enligt EU-kommissionens beräkningar kommer konsumenterna att tjäna totalt tolv miljarder euro, drygt 110 miljarder kronor, på lägre biljettpriser över Atlanten.

Det nya flygavtalet väntas leda till 25 miljoner fler passagerare och därmed till att flygplanens utsläpp av växthusgaser ökar med 3,5 miljoner ton.

Men herregud, hur tänker man? Samtidigt som man vill ta krafttag mot klimatproblemet fattar man beslut som ökar det kraftigt. Vill vi verkligen ha billigare bilettpriser över pölen, oavsett om det ökar på klimatproblemet?

Helt ohållbart!

Länk:

DN om Open Skies

Dela med dina vänner:


Submit
3 kommentarer
  1. Christer
    Christer says:

    Äntligen kan jag snart åka billigt till USA, efterlängtat!! Miljön kommer inte påverkas så mycket. Kondensen efter flygplanen täcker solen och så att det kommer ner minde värme ;D.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.