Är 4% för dyrt för miljön?

3:dje studentuppvaktningen avklarad. Dagens evenemang klarades av per cykel, och blev alltså den mest miljövänliga hittils. I morgon kommer det krävas biltransporter för att klara av Eslöv, Lund och Åkarp under några timmar.

Läser att många företag tvekar om att använda miljövänlig el – som i snitt är 4% dyrare. Är 4% för dyrt för att göra något åt miljön? Vi på Trivector har köpt grön el i många år. Ett enkelt sätt att med konsumentmakt skjuta efterfrågan på miljövänliga alternativ framåt.

En av våra medarbetare påpekade just att Trivector i Lund dessutom minskade sin elförbrukning med 6,5% från 2004 till 2006 (med en stadigt nedåtgående trend) enligt vårt miljöbokslut, som jag skrivit om tidigare. Minskningen beror främst på att vi försökt införa rutiner för att stänga av datorer etc varje kväll. Lågenergilampor har vi haft sen evigheter.

Länk:

Dagens Miljö om miljömärkt el

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.