Nationals, Tigers, Don Martin och jag

I går kväll var jag på mitt livs första basebollmatch. Faktiskt mycket trevligt. Fast det hjälpte ju mycket att ha Eric som egen levande kommentator och regelförklarare. Hemmalaget Nationals förlorade mot Tigers från Detroit med 9-8, efter att båda laget gjort flera homeruns.

Baseboll är ett ganska långsamt spel, där kanske bara 20% av tiden används till själva spelet. Resten av tiden är det taktiksnack, trixande av pitchern (kastaren) för att batern (slagmannen) så att catchern (fångaren) skall kunna ta bollen utan att slagmannen träffar med sitt slagträ.

Så det är lika mycket att umgås, äta snabbmat, dricka öl, prata, och att sjunga med i sången som alltid kommer efter sjunde ronden (innings) ”Take me out to the ball game….” som jag tyckte lät som en gammal engelsk music hall sång.

Idag gick föredraget bättre hem. Några av de som var project managers för trängselprojekt i olika delstater verkade greppa diskussionen om att det bästa sättet att minska trängseln är att vissa resor faller bort. Men det blev genast ännu mer diskussioner efter föredragen om hur man öka kapaciteten med teknik som variabla meddelande skyltar etc. Särskilt en trevlig man från Phoenix i Arizona, som jag tyckte såg ut som de figurer tecknaren Don Martin gjorde för tidningen MAD, gillade stort denna teknik. De som läst denna blaska vet genast att gubbarna brukade ha hår som stod ut på båda sidor av huvudet.

De som engagerat mig för att komma och prata om hur man kan minska trängseln med Travel Demand Managemnet var mycket nöjda. Trots att ”Don Martin” och många andra helst ville prata teknik. Arrangörerna ville omgående engagera mig för nya uppdrag när man nu planerar för liknande seminarier om hållbara transporter. Några visitkort gick det åt. Vi får väl se. Det är två år sedan diskussionen om denna tripp började…

I kväll har de flesta åkt hem, så det blev att äta middag själv, vilket är ganska trist. När jag gick hem stod en stor svart kvinna i en korsning och pratade/skrek i en megafon. Hennes budskap var att Jesus kommer.

Jag såg honom inte. Men i andra hörnan av gatan stod tre cyklande poliser och pratade. Trevligt med poliser på cykel i en bilstad som denna.

I morgon åker jag hem. Man har sagt mig att man bör vara på flygplatsen 5 timmar! före avgång för att vara säker på att hinna med alla säkerhetskontroller. Och amerikanska flygplatser är inget kul…

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.