Tidig ankomst – skön resa

Flera olika personer hade sagt mej att man behövde vara på flygplatsen 5 timmar innan flyget går för att vara säker på att hinna genom säkerhetskontrollerna. Alltså tog jag en taxi till flygplatsen och var där exakt 5 timmar före flyget skulle lyfta.

Det visade sig så att SAS incheckningsdisk inte öppnade förrän 3 timmar före avgång. Blev alltså tvungen att tillbringa 2 timmar ute i hallen med incheckningsdiskarna. Det fanns inte en några stolar att sitta på, men jag hittade en restaurang där jag kunde tillbringa en timme med en Ceasar sallad och en kall Stella. Och jag hade också en bra bok, Håkan Nessers ”Människa utan hund” som jag bara måste läsa vidare i.

När så incheckningsdisken öppnade lyckades jag uppgradera mig till business class genom att använda 20.000 Eurobonuspoäng. Det var det defintivt värt. Att sitta och ligga i dessa bekäma stolar, business class sleeper, gör att man faktiskt kan sova!

En kort stund efter start passerade vi New York och man såg hela Manhattan mycket tydligt. En vacker stad – även från luften.

Lyckades sova minst 4 timmar. När vi kl 4 på natten (svensk tid) passerade Grönland såg jag isflak som flöt omkring. Funderade över om hur mycket som brukar vara töat på detta sätt, och hur mycket som beror på klimatförändringarna? Och sådana som som mej som flyger ibland…. Försökte ta en bild, men lyckades inte stänga av blixten på digitalkameran….

Har kännt mej förvånansvärt pigg hela dagen och lyckade genomföra en anställningsintervju på eftermiddagen. Nu är klockan 23.00 och dags att sova. I morgon skall midsommar begås.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.