W har ingen klusterbrevlåda

Washington Post på söndagarna består av 12! delar från A-L. Imponernade bibba som låg utanför min hotelldörr i morse. Hur mycket intressant som helst att läsa – men säkert inte kul att vara tidningsbärare på söndagarna här.

Hittar en artikel om att stadsutbredningen, urban sprawl, nu gör att US Postal Services börjat sätta upp sk klusterbrevlådor i förorts-bungolow-mattorna. I boomande orter som Leesburg, Clarksburg och Waldorf, alla mindre orter utanför Washington, protesterar nu invånarna mot att inte få ha en egen brevlåda. Intressant utveckling.

Och i en annan del kan man läsa att klimatförändringarna hotar floden Ganges i Indien. 500 miljoner människor är beroende av Ganges vatten för dricksvatten och för bevattning. Men glaciären där Ganges rinner upp, Gangotri, på gränsen mellan Kina och Indien, minskar 120 fot/år i utbredning, och kan vara borta helt 2030.

Har blivit excellent guidad i Washington. Vita Huset, Capitol Hill, the Mall med Washington Monument, massor av muséer varav vi besökte flera bl a: Air and Space och National Gallery of Art. Tack till Lori och Eric – som tog bilden.

W var hemma, flaggan på Vita Huset var hissad. Han har nog både brevlåda och vatten.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.