GR20, Stieg Larsson och jag

Korsika är en trevlig bekantskap. Langely travels är att rekommendera! Visst är det lite sådär att alla på hotellet är skandinaver, men maten de presterar i restaurangen är strålande (och jag är krävande…).

Hotellet tillhandahåller alla aktiviteter du kan tänka dig. Segelbåtar (Laser och Hobie Cat) och kajaker ingår. Och idag har vi varit på en ganska krävande vandring i de korsikanska bergen. Att vandra är en stor sak här – det finns den mycket berömda leden GR20, som går 20 mil tvärs över ön, den lite kortare Mare a mare som vi gick en bit på idag.

Vi träffades 8.30. Guiderna var trevliga och körde oss i expressfart i bilar på superslingriga serpentinvägar i 45 min upp för bergen till 680 meters höjd till en liten by vid namn Forcia. Sen gick vi i expressfart, brant (och jag menar brant) uppåt i 1 timme. Sen blev den en kort paus tillsammans med några närgångna hästar och åsnor. Sen fortsatte vi lite uppåt till, inte lika brant, Och sen blev det kort lunch, på 950 m höjd, och sen gick vi ner i expressfart. Bilen tillbaka i expressfart och 13.45 var vi tillbaka på hotellet. Jag lyckades ta några bilder i expressfart.

Vi gick ner till stranden och badade av oss expressdammet. Denna sommar läser alla Stieg Larsson, bok 1, 2 eller 3. Själv har jag just läst ut den första (har haft den liggande i minst 1 år). Mycket bra bok, synd att Stieg dog efter tre böcker.

Och SIKA, Satens Institut för kommunikationsanlys, har räknat ut att bensinpriset måste höjas till 20 kr litern för att vi skall nå koldioxidmålen 2020. Så är det – och frågan är om politiekerna vill och vågar?

Länk: DN om SIKA-rapporten

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.