Om bilindustrin och sandkornens storlek

Idag har vi vandrat längs stranden till något som på avstånd såg ut som en by, men visade sig bara vara en ganska lyxig småbåtshamn.

Att vandra i sanden nere i vattenbrynet är sommar. Och hur lätt det går beror på storleken på sandkornen. Ju mindre de är ju större tycks friktionen mellan kornen bli och man sjunker bara lite lagom ner med fötterna. Större korn ger mindre yta för friktion och man sjunker djupare. De kilometer vi gick innehöll alla former.

Och så har Göran Persson varit bilförsäljare i Almedalen. Bil-lobbyn BIL-Sweden hade engagerat Persson för att tala om att bilen är viktig för Sverige och att det är kul att köra bil.

Visst är det intressant att bil-lobbyn nu anser sig behöva försvara bilen genom att ställa upp i Almedalen, och bjuda in personer som Persson. Göran Persson gjorde en bra sak när han införde pratate om det gröna folkhemmet och de LIP- och KLIMP-bidrag som blev resultatet av dem har faktsikt gett massor av positiva effekter för miljön. Men hur han kan ställa upp för BIL Sweden tycker jag är en gåta.

”Vi är beroende av bilindustrin” säger Persson, och missar helt poängen att det är ett av problemen. Eftertsom bilindustrin har vaknat så sent när det gäller miljöfrågan är det det inte bra att vi är beroende av dem. Vi borde förska bli kvitt detta beroende.

Hade BIL-Sweden velat lyfta sig när det gäller miljöfrågor finns det många andra debattörer som kunnat ge en del cred. Men med pös-persson blir det liksom bara yterligare en manlig pösperson som uttalar sig för sin sjuka mor.

Länk:

DN om Persson i Almedalen

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.