Semester, flyg och Live Earth

Sitter på Diners-loungen på Kastrup igen. Den här gången med familjen – det är semesteroch vi skall starta med en vecka på Korsika. Vi steg upp okristligt tidigt. Planet skulle gå 07.30. Men det är fördröjt till 11.00. Två gånger har vi flugit med FlyNordic, ägt av Finnair, och båda gångerna har det varit strul.

I hörnan på min skärmbild rullar Live Earth som startat i Australien. En tjej som jag aldrig hört talas om, Missy Higgins, spelar för att rädda världen. Bra låtar, och ett bra ljud via det trådlösa nätverket som Kastrup erbjuder för 80 DKR för 4 timmar.

Idag regnar det inte längre. Vi i västra Skåne har fått extrema mängder de senaste dygnen. Inte sen 1980 har det regnat så mycket på en dag som i förrgår, skriver DN.

Extremoväder, vår flygresa och Live Earth, hänger det samman? Förmodligen….

Det har blivit tätare mellan de extrema väderhändelserna, och att utsläppen av koldioxid ökat vet vi. Och flyget, som idag bara svarar för ca 2% av utsläppen ökar ständigt sin andel.

Live Earth har blivit kritiserad för att ha diffusa mål, att generera stora utsläpp i sig osv. Och trots att hela evenemanget skall koldioxidkompenseras så kan man fundera över just detta. Undrar om man kompenserar för alla åskådarnas resor också? Kanske skulle denna typ av eveneman kunna försigå i Second Life istället?

Det kostade 133 kr på ClimateCare för oss att koldioxidkompensera de 1.26 ton koldioxid som vår resa genererar. Och trots det känner jag mig inte bekväm när jag flyger. Och att jag minskat mitt flygande drastiskt, ersatt Stockholmsresorna med tåg osv, så tror jag ändå inte det räcker.

Uppdatering 10.45: Nu är avgången framflyttad till 14.15. Aldrig mer FlyNordic…..

Dela med dina vänner:


Submit
1 kommentar
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Hej!

  Ta tåget från Malmö till Marseille/Nice via Paris! Från M/N går det alldeles utmärkta båtar till Korsika! Tågresorna jag gjort på Korsika är några av mina bästa reseupplevelser. Pröva detta nästa gång! Det kräver faktiskt ingen planering/bokning att resa på detta sätt, det är bara att våga!!

  Det är resan som är livet…. Att målet påverkas av resan tycker jag är självklart.

  //tvåbilsägare med årskort på SJ

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.