Loppmarknad – överflödssamhällets sista logistikcentral

Igår stod vi på Lunds loppmarknad, Södra Esplanaden, och sålde prylar från vindsrensning etc. Sonen hade önskat detta eftersom det kan ge en slant. Lund har en fantastisk loppmarknad, med flera hundra försäljare varje lördag.

Kan inte riktigt bestämma mig för hur man skall ställa sig till detta. På ett sätt känns det ganska tragiskt att se hur väl fungerande prylar, som köpts bara för något år sedan, nu säljs för en spottstyver. Själv sålde vi bl a Gameboy-spelkonsoler (dvs två blev stulna – så bara en blev såld), skivor, dvd-filmer, fula vaser, dataspel, leksaker, mobiltelefontillbehör, böcker plus en del fult odefinierade småpryttlar.

På ett annat sätt så handlar det om återbruk och återvinning. Men ändå – detta är slutstationen för mycket av shoppinghysterins onödiga inköp.

Vi fick ihop nästan tusen spänn. Det som blev kvar körde vi ner och skänkte till Erikshjälpen.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.