Älska din cykel

Redan i går vid lunchtid kom de första mailen. Någon på kontoret hade i sitt RSS-flöde fått upp nyheten: ”Man åtalas för sex med damcykel”, och undrade nu: Är det ert fel?

För oss som i 20 års tid jobbat för att öka cyklingen, genom förbättrad stadsplanering, genom mobility management (attityd- och beteendepåverkan) etc är vi naturligtvis glada om så många som möjligt älskar cyklar. Däremot anser vi inte att detta måste innebära att man älskar med cyklar.

Trodde igår att det var en typisk kvällstidningsnyhet, men idag finns den i såväl DN som Sydsvenskan. Och Sydsvenskan rapporterar samtidigt om Lund och Malmö som ständigt ökar cyklandet, samtidigt som det har minskat eller varit samma på många andra håll. Skillnaden är (förutom de platta landskapet, och en cykeltradition) att dessa två städer mycket medvetet under de senaste 20 åren satsat på cyklisterna. Men cykelbranschen rapporterar om ökad försäljning av cyklar det senaste året. Vilket gläder en gammal cykelforskare.

Länkar:

Aftonbladet om cykelsexåtalet
Sydsvenskan om cyklandet i Sverige

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.