Den perfekta stormen 3

Idag har jag varit på Malmö gatukontors planeringsdag och pratat om framtidens transporter, hur vi skall sätta mål, och hur vi når dessa mål. Jag visade en ny bild med rubriken: Den perfekta stormen. Kom just på att jag använt denna rubrik här på bloggen två gånger tidigare. Men den känns mer aktuell än nånsin. Så här står det på min bild:

”Inverkningarna är ganska allomfattande och bör uttalas tydligt: Vi måste snabbt styra in på en kraftig omvandling – global i omfattning och radikal i räckvidd. Det kräver inget mindre än mobilisering för katastrof.”

Johan Rockström, Stockholm Enivironment Institute, okt 2008

”Det är inte alls utanför vad man kan tänka sig att se oljan kosta 200, 300, 500 eller 600 dollar fatet inom en mycket kortare tidsrymd än 20 år. Det är inte spekulanter som driver oljepriset utan helt enkelt tillgång och efterfrågan”.

Matt Simmons, fd energirådgivare till Bush, sept 2008

”Rest in peace, Wall Street”

New York Times, okt 2008

Nu skall jag rusa till nattåget. JAg skall prata på ett seminarium om hållbart byggande på landsbygd i Västerås i morgon.

Godnatt.

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.