Vorarlbergs arkitektur och Växjös infravärmare

Är i Växjö för att i morgon hålla i ett samtal på konferensen ”Växjösamtalet”. Ett 100-tal planerare och arkitekter träffas för att samtala – det här året om hållbara städer. Mitt ämne är ett av fem, och heter ”Istället för bilen”.

I kväll har vi varit på mingel, föredrag, buffé och utställning på Smålands museum. Utställningen handlade om Vorarlbergs arkitektur, och var intressant och sevärd. Det visar sig att denna lilla (150.000 inv), den mest västliga av Österikes provinser, har ett mycket starkt arkitekturtänk, med massor av intressanta och spännade byggnader.

Och jag har varit i de flesta av dessa små städer: Bregenz, Feldkirch, Dornbirn etc. Men vi var där för ganska många år sedan för att titta på innovativa sätt att bedriva kollektivtrafik i småstäder. Det visar sig att även dessa koncept ofta varit haft arkitektoniskt intressanta bussterminaler, hållplatser etc.

När jag gick tillbaka till hotellet gick jag förbi ett studenthak med namnet Kafé de Luxe – med devisen Retro – Hopp – Kärlek. Man hade fortfarande igång utomhusterassen, med massor av infravärme för att kunna sitta ute.

Och vi som skall prata om hållbara städer i morgon….

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.