Mångkulturellt

Föraren av minibussen som tar oss från hotellet till Changi Airport i Singapore undrar om vi vill ha fredagsparty, och det vill vi naturligtvis. Sen öser han på gamla Boney M-klassiker på mycket hög volym. Han har en mycket bra ljudanläggning så färden genom det mörka Singapore får en extra dimension. När låten är slut frågar han om vi vill se tecknad film, och sen får vi se två kortfilmer med Tom och Jerry, för att sen avsluta med ytterligare Boney M när vi rullar in på flygplatsen.

Vi kom hit i går kväll efter att ha flugit från Cairns, med mellanlandning i Darwin. När vi kommit till hotellet gick vi en promenad ner till Boat Quay, där de låga husen, med restauranger längs floden, konstraterar starkt mot de bakomliggande skyskraporna. Alla restuarangägare försökte få in oss västerlänningar, och vi väljer en som verkar trevlig. Mycket god mat blir det också, kinesisk från Schezuan-provinsen.

Sen gick vi till Raffles hotell och drack den obligatoriska Singapore Sling, för 125 kr stycket. Kul dock att se detta koloniala gamla hus.

Idag har vi gjort Singapore på en dag. Chinatown, med nyårsfirande, botaniska trädgården med orkidéer, vidare till Little India, sen till Arab Street. Tre kulturer på några timmar.

Därefter besöker vi ett IT-varuhus, och konstaterar att inget är billigt och inget är nytt.

Och så gick denna dag i detta bilarnas Singapore. Trots trängselavgifter sedan 20 år.

Nu är det snart dags att gå ombord på planet som skall ta oss till Franskfurt, där vi landar i morgon bitti 5.20…

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.