Kameler och jetplan

I DN Söndag finns en intressant artikel om Bengt Johansson i Matfors. Bengt var under många år pilot åt Usama bin Ladins halvbror (de var 54 syskon…) Salem bin Ladin. Artikeln är läsvärd och intressant.

Det sista stycket är extra spännande:

”Innan vi åker berättar han (Bengt Johansson, min anm) vad Salem bin Ladin brukade säga om sin släkt: – Mina förfäder red på kameler. Jag flyger i jetmaskiner. Mina barnbarnsbarn kommer åter att rida på kameler. Då har oljan tagit slut.”

Dela med dina vänner:


Submit
2 kommentarer
  1. Tomas Moberg
    Tomas Moberg says:

    Framtiden finns redan. Redan idag borde vi utnyttja de gamla last- och riddjuren i högre grad. Istället för att hålla flygbolag på ruinens brant under vingarna, eller ge miljardstöd till biltillverkare som inte klarar sig själva, borde vi verka för ökad användning av hästar, åsnor, kameler, jakar och andra medhjälpare.

    Det behövs ett lokalt/globalt initiativ för hållbar infrastruktur och dessa djur har under lång tid varit anpassade till människan och hennes behov av varu- och persontransporter.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.