Lars, Arne och Leif skojar till det

Vissa saker förstår man inte. Till exempel logiken i att statliga Vattenfall köper ett energibolag som gör att man ökar sina redan absurda koldioxidutsläpp (större än hela Sveriges samlade utsläpp) med 100 miljoner ton om året. (Vägtrafiken i Sverige står för ca 20 miljoner ton per år).
”Utsläppen av koldioxid ökar inte bara för att Vattenfall har tagit över som ägare av kolkraft” säger Vattenfall. Alltså: om inte vi släpper ut gör nån annan det. Ett fullständigt absurt argument. Om man istället lagt de 95 miljarderna på att bygga ut den förnyelsebara energin, skulle konkurrensen skulle ju tillgången på denna ökat, och på sikt kunnat konkurrera ut den skitiga energin.

Problemet ligger nog i att cheferna heter Lars och Arne (Vattenfalls klimatansvarige).

Lika absurt är Volvos beslut att höja bonusen för 250 chefer. I ett läge när man diskuterar med Metall om att minska lönerna höjer man chefernas. Hur många färre Volvo säljer man på denna imagemässiga härdsmälta?

Problemet ligger nog i att chefen heter Leif.

Gissningsvis heter framtidens chefer oftare Ulrika och Linda och Pontus. Óch då försvinner en del av problemen automatiskt.

Länkar:

DI om Vattenfalls koldioxidutsläpp
VA, Pontus blogg om Volvobonusen

Dela med dina vänner:


Submit
2 kommentarer
 1. Roland Andersson
  Roland Andersson says:

  Jag har jobbat åt Vattenfall en tid och delar inte alls din uppfattning. De har Sveriges i särklass mest intressanta och ambitiösa klimatarbete. Istället för att huka i Sverige bland redan klimatren energi försöker de åstadkomma förändring i hela Europa. Och den respekt Lars G Josefsson har i utlandet är imponerande. Se till exempel den nederländske miljöministerns kommentar till köpet av Nuon.

  Svara
 2. Christer Ljungberg
  Christer Ljungberg says:

  Det finns som sagt delade meningar om detta.

  Kan ett företag som släpper ut mer än hela Sveriges samlade utsläpp, och som bygger nya kolkraftverk, sägas ha ”Sveriges i särklass mest intressanta och ambitiösa klimatarbete?”.

  Och, jag är ju inte precis ensam om att peka på detta….

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.