Sämre och sämre dag för dag

Idag tävlar olika bedömare i att ha den värsta prognosen för det ekonomiska läget. Och det är tyvärr inget aprilskämt. Blir det 11,7 % arbetslösa eller ännu fler 2008? Och det vänder inte förrän 2010 – 2011 – 2012.

Gör offensiva satsningar inom hållbarhetsområdet – och gör det nu. Satsa på järnvägen, spårvägar, vindkraft, solenergi, vågkraft, biogas osv. Det kan ge både jobb och så sakta börja svänga utvecklingen mot en hållbar framtid.

Men det händer inte av sej själv. Det räcker inte att hoppas att det skall ske. Kanske är det så att själva hoppet är en fiende och inte en vän? Vi hoppas att allt skall lösa sig om vi alla tillsammans gör något. Men eftersom ingen gör något händer inget.

Gör det nu!

(Var det nån som gick på DN:s aprilskämt om VIP-biljetter i kollektivtrafiken?)

(Glöm inte nya nätverket Sustainable Transport Sweden www.sustranssweden.ning.com )

Länk:

DN om de dystra prognoserna
DN om VIP-biljetterna

Dela med dina vänner:


Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.