Familjen träffas i San Sebastian

Jojo. Så var man här. San Sebastian i Baskien. Fantastiskt vacker stad, med några av världens bästa restauranger (3 st med 3 stjärnor i Guide Michelin). Fyra hundra personer från hela världen hitflugna för att prata mobility management – sätt att ändra resbeteendet till mer hållbart. Märkligt….

Detta är min 9:e ECOMM-konferens – dvs jag har varit med på ganska många sen det började 1997. Varit key note speaker på 3 st. Hållit ett antal föredrag och hållit i ett antal sessioner. Varit med i internationella programkommittén på tre. Vi är ganska många här som känner varandra väl.

Och jag har släppt ut ganska mycket koldioxid. Förhoppningsvis har jag också lärt mig så mycket, och skaffat så mycket kontakter etc att det ändå blivit plus. Och i detta fall är jag ganska säker på att det är så. När Pernilla och jag var på ECOMM första gången 1999 i Münster var vi 4 svenskar där. De två första hade det inte varit några svenskar alls på. Och vi tog intryck och lobbade in synsättet med mobility management i olika utredningar. Vi skaffade kontakter som ledde in i EU projekt, som ledde till nya metoder som vi tog hem till Sverige som ledde till bättre projekt.

Borde åkt hit igår… Var inviterad till middag för bla den internationella programkommittén. Och maten hade varit fantastisk. Lagad av en av kockarna från en av de trestjärniga restaurangerna.

Och då hade jag sluppit flygstrulet. Vi blev sena från Köpenhamn och missade vår anslutning i Düsseldorf. Fick flyga till München istället, rusa genom den extremt långa terminalen där. Hann med – men missade flygbussen från Bilbao till San Sebastian med 2 minuter. Pernilla tyckte nu är det dags för taxi. Kostade 130€…. Men vi var tre personer…..

Dela med dina vänner:


Submit
1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.