Man lär så länge man har elever

På hotellet efter att ha haft en trevlig kvällsövning med studenter på vårt Stockholmskontor. Nu är buffén undanplockad och alla utom Malin har gått hem. Skall bara – sa hon.

Och visst är det en kul blandning som kom och diskuterade med oss på Trivector: KTH-studenter med inriktning på efterfrågemodeller, samhällets kostnader för koldioxid, kapacitetsmodeller, hållbara transporter osv. Studenter från Linköping/Norrköping KTS-kommunikation och transportsystem som gillar simulering, samhällpsplanerarstudenter från Stockholms universitet som skriver om hållbara transporter och stadsplaneinrg och så Handelsstudenten som läste på min blogg igår att vi skulle ha denna kväll och hörde av sig och kom och diskuterade lobbyism och beslutsfattande i transportpolitiken.

Och alla gillar de Trivectors värderingsstyrda verksamhet. Vi har hållit på med hållbara transporter i snart 15 år, och vi står för dessa värderingar. Och nu är det vind i seglen och drag under galoscherna för detta synsätt. Men vi står för samma sak nu som då.

På dagen hade vi ett seminarium för Vägverket där vi presenterade 8 nya verktyg för att jobba med hållbara transporter som vi varit med om att ta fram i EU-projektet MAX. Projektet som avslutats nu i oktober, har haft 25 partners i 15 länder, har omsatt 50 miljoner SEK och för en gångs skull tycker jag det varit värt pengarna.

I slutet av seminariet säger Vägverket att man nu måste fundera på hur man skall använda resultten. Nu tar det några år att införa detta, sa de. Och någon sa: Några år?

Och visst – klimat och energifrågorna ger oss inte några år att fundera på. Vi måste agera nu!

Och då känns det skönt att det tycks finnas hungriga studenter som faktiskt vill någonting!

Nu skall jag lägga mej på sängen och läsa i tre av mina favoritmagazin: Axess -om långsamhet, Wired om The Digital City och Uncut om årtiondets 150 bästa album.

Länk: Resultat från EU-projketet MAX

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.