Hur fort går det?

Vi har köpt in ett mentometer-system på Trivector. Det betyder att man nu kan få veta vad åhörarna tycker om olika saker man pratar om – i realtid. Jag har nu testat systemet tre gånger, och det fungerar utmärkt. Enkelt att lägga upp frågor, enkelt att använda och alla verkar gilla det.

Har testat en del frågor om vad man tror om hur vi kommer att påverkas av klimatförändringar och oljetopp. Så här blev det senast i veckan när målgruppen vara företagsrepresentanter.

De flesta tror att åtgärderna mot klimatförändringarna kommer att påverka verksamheten. Och tittar vi på frågan om peak oil blir bilden ungefär den samma.

Så inom 5-10 år kommer peak oil att göra att bensinen blir mycket dyr. Så här tror alltså företagen, dvs miljö- och kvalitetschefer och personer på företagen som jobbar med kvalitet och miljö. Frågan är om företagsledningarna tror samma sak.

Vad tror ni?

Dela med dina vänner:


Submit
2 kommentarer
 1. Erik Sandblom
  Erik Sandblom says:

  Jag tror att oljetoppen och klimatändringarna kommer påverka fattiga länder mest. I den rika världen har vi råd att ”lösa” problemen genom att bygga skyddsvallar och motorvägstunnlar för magiska bilar som går på luft. Vi kan alltså fortsätta köra bil till motionscentralen, plåga grisar och förbjuda minareter och minoriteter hur länge vi vill.

  Svara
 2. mafrmalmo
  mafrmalmo says:

  Tack för ännu ett intressant inlägg!

  Mycket intressanta resultat om Peak Oil & åtgärderna. 100% tror alltså att bensinen blir dubbelt så dyr inom 20 år, och därmed förmodligen olje/naturgas/energi priset. Vad händer då med marginaler på produktion, har man företagsekonomiskt råd att inte agera kan man stillsamt fråga sig…
  Läs gärna inlägget ”världen får soppatorsk här
  http://mafrmalmo.blogspot.com/2009/11/varlden-far-soppatorsk.html

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.