Tågunderhåll och BP-pysslingar

Sista Stockholmstrippen före semestern. Nattåget upp var i tid, vilket innebar att jag till frukosten hann läsa DN lika noggrannt som på helgen. Då lärde jag mig blandannat följande.

Riksrevisionen har konstaterat att Trafikverket inte har koll på underhållet av järnvägen. Man vet inte hur ofta olika delar behöver underhållas, man vet inte vilka förseningar olika brister innebär. Men hallå – det hade inte Riksrevisionen behövt undersöka – de kunde ringt mej eller någan annan flitig tågresenär.

Jag läste också att Fiskeriverket representerar och festar för mer pengar än man lägger på att göra kontroller av olagligt fiske. I och för sig är sociala aktiviteter viktiga för en organisation, men om man inte har råd att utföra det man är satta att utföra blir det ju lite konstigt.

Favoritelbilen Tesla börsnoteras i USA idag. Och för första gången på länge blir jag sugen på att köpa en bilaktie. Men kanske är det ingen bra idé. Paul Krugman förutspår att vi snart kan vara inne i en riktig depression – och då tror jag inte att han menar bara psykiskt.

Och på kultursidorna hittar jag en artikel om BP, som ju är i kris eftersom man inte lyckas täta läckan. Och förmodligen beror det på att man skippat den mascot man hade under min uppväxt – BP-pysslingen. Förmodligen var det honom som Svanberg hade i baktanken när han pratade om small people.

Nu skall jag ta en promenad längs Norr Mälarstrand till Kafé Kajak. Där skall vi ha ett affärsmöte.

Dela med dina vänner:


Submit
1 kommentar
  1. Jan Wiklund
    Jan Wiklund says:

    Apropå BP säger GP i sann Göteborgsanda att Svanberg nu har retat upp så många att BP måste gjuta olja på vågorna.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.