Obekväma sanningar

Al Gore, ni vet Clintons vice som inte blev president, är i Cannes och presenterar sin film, ”An inconvenient truth”. Filmen handlar om växthuseffekten och vad den gör med vår värld – och bygger på Al Gores föreläsningar i ämnet. Al Gore är enligt intervjuer positiv till att USA kommer att ändra sin syn på växthuseffekten. Katrina var en väckarklocka….

Filmen är producerad av Participants Productions, filmbolaget med mottot ”Förändra världen – en film i taget” som jag skrivit om två gånger tidigare.

Bolaget presenterar också en annan film i Cannes – Fast Food Nation – som bygger på Eric Schlossers bok Snabbmatslandet. Om du inte läst den – gör det, och du äter inte en hamburgare igen. Boken beskriver förhållandena för djuren, för de som jobbar i industrin men också hur snabbmatsindustrin påverkat stadsplaneringen.

Två filmer som förhoppningsvis kommer att förändra världen lite, lite…

Länkar:

Filmens webb-plats
Participant Productions

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.