Koldioxidutsläppen från trafiken minskar

För första gången sedan sedan början på 1990-talet tycks det som om koldioxidutsläppen från biltrafiken minskar i år. Förra året var utsläppen 23,85 miljoner ton koldioxid. För i år pekar det mot en liten nedgång till 23,71 miljoner ton, säger Bengt Kriström, professor vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.

Det är trots allt ett markant trendbrott i en lång uppåtgående trend. Och möjlighetn att nå Svreiges Kyoto-mål ökar. Målet är att utsläppen ska vara fyra procent lägre under 2008-2012 jämfört med 1990.

Förhoppningsvis kommer den ökade miljöbilsförsäljnigen att ytterligare förbättra prognoserna.

Se där en positiv nyhet i värmen.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.