Toyota vill ligga före och hålla vad man lovar…

Toyota, som haft sin hybridbil Prius på marknaden i många år, går nu vidare i sitt miljötänkande och plockar bort sina mest bensinslukande modeller. Man gör det för att:

Europas bilindustri, och de företag som säljer bilar här, har en överenskommelse att deras produktsortiment från den 1 januari 2009 inte ska släppa ut mer 149 gram koldioxid per kilometer i genomsnitt. Det tar vi inom Toyota på allvar och därför faller en del av de större modellerna. Jag antar att andra biltillverkare redan har tagit motsvarande beslut, säger Toyotas informationschef Bengt Dahlström.

Vet inte Toyota att vi Europa har en gammal fin tradition av att sätta upp denna typ av mål och sedan inte bry oss? Är det japansk gammal stridsmoral som bygger på att man faktiskt skall hålla vad man lovat?

Mycket intressant i alla fall att någon går före och visar vägen.

Länkar:

DN-artikel

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.