Dagens repriser

Svenska Dagbladet publicerar idag en ny undersökning som visar på en stor majoritet för JA till trängselskatten. 56% är nu för, och bara 34 % emot. Det måste svida en del för husorganet för nej-säjarna. Söndagen blir spännande.

Och i Aftonbladet läser vi att cykelhjälm kanske inte är så säkert som vi trott. En forskare vid universitet i Bath har kollat in 2300 interaktioner mellan cykel-bil och när cyklisten hade hjälm så körde bilisten i medeltal 8 cm närmare. Artikeln förtäljer inte hur man kan koppla denna fakta till säkerheten, men visst bör risken öka för cyklisten om de nära interaktionerna ökar i antal. Huruvida man totalt sett löper högre risk att skadas, med hjälm, är dock svårt att säga.

Länkar:

Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Tidigare inlägg om cykelhjälmar

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.