Årets ord – klimatförändring

När jag började skriva den här bloggen för 1 år sedan hade jag inte tänkt mig att den i så hög grad skulle komma att handla om klimatförändring. Men vädret och Al Gore ändrade på det.

Nästa år kan man hoppas på att det i något högre grad kan handla om de åtgärder som vi behöver vidta för att göra något åt problemet.

Och själv hoppas jag kunna skriva mer om andra delar av de utmaningar som en klok planering av våra städer ställer oss inför.

Det blev sammanlagt 280 blogginlägg under 2006. Det betyder 5,8 per vecka, eller 0,8 inlägg om dagen.

Det har varit ett trevligt år med bloggen – och det har också börjat komma fler och fler kommentarer från de ca 500 personer som läser bloggen varje vecka.

Nu kommer jag att sätta mig och med hjälp av dessa 280 inlägg försöka få ihop den årskrönika som jag sedan 4 år tillbaka har skrivit. Fjolårets måste ha blivit extra lyckad eftersom den användes som kurslitteratur på Väg och Vatten LTH, när min dotter började läsa där i höstas. Vill du läsa den finns den på Trivectors webbplats.

Gott Nytt År!

PS Tack till Ivar Sjögren för gratisreklamen i Sydsvenskan idag. I sin nyårskrönika A-Ö handlar T om min saga häromdagen:

T. Trivector Traffics VD Christer Ljungberg, sagoberättare samt av Lunds kommun ofta engagerad trafikkonsult, ökar fiberintaget kraftigt sedan han drabbats av den sagolika men förfärande insikten att vanligt folk med sunt förnuft ibland kan komma med sundare idéer än professorer och inhyrda expertkonsulter.

Gott Nytt år Ivar! DS

Länkar:
Hela Ivars krönika – nästan allt i den är mycket bra – utom vissa trafikdelar!
Min krönika för 2005 i repris

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.