Kaffe och gammeldansk

Sitter i Diners-loungen på Kastrup på väg till Bryssel för att prata hållbara transporterpå EU-kommisionens möte om den nya Green Paper on Urban Transport.

Visst har flygplatser en atsmosfär som är tilltalande? J G Ballard skrev en fantastisk essä om detta för ett par år sedan i tidskriften UTNE. Han försökte fånga vad det var som gjorde detta speciella men jag kommer inte ihåg exakt. Men det handlar om en plats där många människor möts för en kort stund, och alla är på väg åt ett annat håll. Det finns en lockelse i att se alla destinationer som är möjliga härifrån. På den stora tavlan läser jag: Paris, Birmingham, Hannover, Bornholm, Oslo, Hamburg, London, Norrköping, Zürich, Turku.

På paneldebbaten på ECOMM i torsdags frågade jag John Whitelegg om sådana som han och jag kan fortsätta att flyga jorden runt och prata om miljö och transporter. Hans korta svar var:Nej. Och på frågan vad vi gör då så blev svaret – videokonferenser. (Och ändå blev det dagen efetr efter ett nervöst skratt från publiken när jag menade att i framtiden borde vartannat ECOMM försigå i Second LIfe för att spara koldioxid.

Visst, en kaffe och en gammeldansk i loungen kanske är trevligt, men visst kan vi servera det hemma om vi videokonfererar?

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.