Hälsa och lycka i Abu Dhabi

Sitter på tåget hem från Stockholm efter ett bra möte i TransportMistra. TransportMistra handlar om att försöka förstå varför alla goda idéer till hållbara transportsystem inte genomförs, och ge förslag till hur man bör göra istället.

I min mailbox kommer nyheter om några som försöker: världens första koldioxidneutrala stad Masdar skall ligga i Abu Dhabi och vara klar 2015. Staden som skall ha 50.000 invånare skall bygga på 10 principer som WWF tagit fram:

1. Nollutsläpp av koldioxid
2. Nollutsläpp av avfall
3. Hållbara transporter
4. Hållbara material
5. Hållbar mat
6. Hållbar vattenanvändning
7. Livsmiljöer och djur
8. Kulturarv
9. Rättvisa och rättvis handel
10. Hälsa och lycka

Abu Dhabi är ju inte precis lättaste stället att göra detta på. Så lyckas man där bör det ju gå på fler ställen… Eller är det så att man har så mycket pengar att det går även där, men blir svårare på andra ställen?

Länkar:

Artikel i Miljöaktuellt om den koldioxidneutrala staden
TransportMistra

3 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.